boatmcrill.blogg.se

2019-09-30
14:48:00

Tankar

Under helgen har det blivit en del arbete gjort på McRill, fokus låg på att få ur de två tankar som jag behövde få bort (diseltank på styrbordsidan och vattentank i fören under bäddarna). Började med styrbord diseltank och insåg snabbt att det behöver monteras bort en hel del inredning för att ens komma åt den. Började med förarsoffan och skåpet som detta är monterat på.
 
(står nu i garaget)
 
 
 
Här måste man sedan släppa på ett antal kopplingar på tanken (2 returer, en ut till bränslefilter, en till tanklocket och en till avluftning). De två tjockare vita slangarna är luftning till motorrummet, finns två på styrbord och två på babord sida. Dessa fick också avlägsnas. Själva lyftet hjälpte sedan min son till med för det hade inte gått på en person, tanken satt trångt och det blev tungt att dra loss den.
 
 
 
 
Därefter var det dags för vattentanken i förruffen. Det tog lite mer tid då man av någon outgrundlig anledning plastat fast bäddskivorna. Med en Fein, damsugare och ordentligt andningsskydd så gick det att såga loss (golvet). kommer plasta nya skott som skivorna kan ligga på inom kort.

 
 
Lite lustigt så visade det sig att plasten på skottet under skivorna tycks vara klibbig. Troligen är denna konstruktion redan från byggåren på 70-talet och om man då slarvade med härdare är för mig oklart men det verkar inte bättre.
 
 
Sedan lyftes tanken ur.
 
 
 
Utöver detta arbete så fraktades även doghousetaket hem till förrådet med hjälp av gode vännen Jimmy. Monterade bort beslag med mera inför renoveringen av taket
 
 
Har även hunnit med ett antal timmars filmmaterial som ska gås igenom och klippas för ett kommande avsnitt på Youtube. Glöm inte att prenumerera, gilla och dela min youtubekanal samt bloggen.